Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Puzzle 1

Mikolaj cikke a Blog rovatból, 2006. január 3. kedd, 14:04 | 13 hozzászólás

Köszönöm a meghívást a Sesblog szerkesztőinek, nagyon megtisztelő. Különösképpen mert nem vagyok igazi blogger, bár voltak próbálkozásaim a blogszcéna hierarchiájának legalján elhelyezkedő énblogok területén, amik viszont gyengének bizonyultak, mert bár hajlamos vagyok mind az exhibicionizmusra mind az ex cathedra stílusú okoskodásra, de emellett lusta is vagyok mint az állat.

Így, ahogy eszpee is említette, igazán a levelezőlisták világában érzem magam otthon. Mindettől függetlenül az elkövetkezendő egy hónapban igyekszem legyőzni a lustaságom, hogy eleget tegyek a műfaj elsőszámú elvárásának. A másik kettő viszont olyan mélyen gyökerezik, hogy fel kell készüljetek egy hónapnyi visszataszító önkitárulkozásba oltott konyhafilozófiára, mindezt erőltetett, döcögős, az értelmező kéziszótárból látszólag találomra kimazsolázott idegen szavakkal feleslegesen teletűzdelt, végeláthatatlan körmondatok fárasztó egymásutánjának formájában.

(Álljon még itt egy disclaimer, mielőtt belevágnék bármibe is: nem vagyok híve az ún. politically correct mozgalomnak. Akarok róla beszélni – lehet, hogy egy post formájában majd visszatérek erre később.)

Régóta foglalkoztat egy gondolat – nem tudom, hogy olvastam vagy láttam-e valahol, vagy az én fejemből pattant ki, mondjuk egy reggel az ágyban még félálomban. A világon minden ember az apokalipszis puzzle egy darabja. Van aki a helyére került már, és van aki még nem, teljesen függetlenül attól, hogy egyáltalán tudomása van-e minderről. Aki látott már Lars von Trier filmet, az talán érzi, hogy miről beszélek. Az életünk nem más, mint a folyamat, ahogy a helyünkre kerülünk a világvége kirakósban.

Tegnap este mesélt egy sztorit a barátnőm egy meleg barátjáról. Késő tinédzser korában (ha van ilyen) nézett szembe a ténnyel, hogy buzi. Londonban volt épp, onnan telefonált haza, és így közölte anyjával, hogy mi is a helyzet valójában. Az anyja rettentően kétségbe esett, és kérte, hogy azonnal jöjjön haza, mert ha így áll a dolog, akkor sürgősen el kell menniük orvoshoz. A srác végül valóban lerövidítette kinntartózkodását (dolgozott egyébként, sérült gyerekekkel foglalkozott – nem mintha ennek bármi jelentősége lenne a történetünk szempontjából), és visszajött, hogy édesanyja kérésének megfelelően minél hamarabb megejthessék a vizsgálatot, illetve gondolom anya reményei szerint megkezdhessék a terápiát is.

Egy pszichológust kerestek fel, aki bár türelmesen végighallgatta őket, de érdemben nem tudott foglalkozni a problémával, ajánlott viszont egy szexuálpszichológust maga helyett. Utóbbi készséges volt, nagyon is tudott mit kezdeni a buzisággal. Leültette a fiút meg az anyukát, és kérdéseket tett fel, például „vett már részt homoszexuális aktusban?”, vagy „mit szeret jobban, ha Önt szopják, vagy ha Ön szop?”. Az anya csendben küszködött könnyeivel, betegünk jelezte, hogy ezekről a dolgokról nem szeretne a szülei előtt beszélni, az orvos pedig értetlenségének adott hangot ez utóbbival kapcsolatban.

A rendelés végig ebben a légkörben folyt, majd végül amikor távoztak, akkor a srác azt mondta édesanyjának, hogy bár rendkívülimód értékeli az erőfeszítéseket, amiket meggyógyítása érdekében tesz, de ő többet nem akar részt venni ennél az orvosnál terápián.

Jóval később, amikor a barátnőm fenn járt a fiú lakásán, talált egy szexualitással foglalkozó könyvet, amit a mi szexuálpszichológusunk írt. Ebből sok egyéb mellett megtudta például, hogy az orális szex önmagában valami beteges perverzió manifesztuma, gyakorlása pedig Jézus ellen való vétek.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (13)

1

a lee, 2006. január 3. kedd, 14:26 (#)

nem tudom, jól értem-e a Lars von Trier hasonlatot, de nekem az a faszi maga a világvége, és amíg el nem jön (ti. a világvége), addig lehetőleg nem szeretnék vele újra kapcsolatba kerülni :)
egyébként bigup, erős kezdés, "mámegmondom" szívesen foglak olvasni.

2

kulcsi, 2006. január 3. kedd, 14:59 (#)

Bravúros kezdés, mikolaj!
A buzis vonalról csak annyit, hogy legjobb tudomásom szerint a pszichológia jelenlegi álláspontja kimerül a homoszexualitás elfogadtatásában; a minimális képzettségű szakemberek is tudják, hogy a kulcs nem a homo alany heteró átprgramozása... Eleve azt sem értem, hogy a pszichológus miért irányította szexuálpszichológushoz az ügyet; noh de mind1. jól hangzik. :)

Az apokalipszisos puzzle és a Lars von Trier közti kapcsolatot én sem vágom, de izgalmasan hangzik... Arra gondolsz, hogy a Mester felvázolja az őskonfliktust a maga legfinomabb rezzenéseivel, majd nem javasol semmiféle megoldást, hanem egyszerűen függőben hagyja a helyzetet?... vö. Manderlay, Dogville.

3

wice, 2006. január 3. kedd, 16:42 (#)

"értelmező kéziszótárból látszólag találomra kimazsolázott idegen szavak"

pl: gecijó. :DDDDD

4

methan, 2006. január 3. kedd, 17:27 (#)

csak azt a visszataszító önkitárulkozást hiányoltam, nagyon, de majd nyilván legközelebb.

5

Q, 2006. január 3. kedd, 18:17 (#)

Nem nem Methan...

ez már a visszataszító önkitárulkozás volt... :) (ha jól sejtem)

6

tekatana, 2006. január 3. kedd, 19:38 (#)

a melegsztoriban nekem nem igazán domborodik ki a pázzleffektus, de első bejegyzésed nagyon jól illusztrálja, hogy mégiscsakkéne blogot írnod :)

7

nzanga mobutu junior, 2006. január 3. kedd, 20:01 (#)

egy kicsit megilletodott a gyerek, ez egyertelmuen meglatszik a visszafogott, kevesbe totaveesitett stiluson. valszeg pont egy honap mulvanra fog igazan bemelegedni. ;)

ja es egy igazi politically correct nemhivo keptelen rohoges nelkul hasznalni a meleg szaft. mikolaj, te egy latens-pc vagy. de nem baj, mi igy fogadunk el, ahogy vagy s.k.

8

Pepito, 2006. január 4. szerda, 06:07 (#)

re könyv: Azokat a könyveket mindig is el lehetett jól adni, amelyekben a szerző összekever paradigma rendszereket és találomra használja fel érvként, ahogy éppen neki előnyös. Persze ezekért soha nem adnak Nobel díjat.

re no-pc: Ez az! Nevezzük nevén a dolgokat. Nem attól liberális (vagy szabadelvű, ha úgy tetszik) valaki, hogy nem ejti ki a száján a néger szót.

9

nzanga mobutu junior, 2006. január 4. szerda, 08:28 (#)

pepito, helyesen: nem attól liberális (vagy szabadelvű, ha úgy tetszik) valaki, hogy nem ejti ki a száján a nigger szót.

10

wice, 2006. január 4. szerda, 10:52 (#)

nzanga, helyesen: nem attol liberalis valaki, h meg sosem lincselt meg egy negert sem.

11

tmnk, 2006. január 4. szerda, 13:03 (#)

hát nem tudom, a szexuálpszichológusnak feltennék egy-két közvetlen és lényegretörő kérdést (csak úgy à la Mikolaj ;) ), legalábbis az orális szexről és annak gyakorlásáról szóló véleményénél Jay véleménye egy picivel közelebb áll hozzám... ;-D

12

nzanga mobutu junior, 2006. január 4. szerda, 19:47 (#)

wice, helyesen: nem attol liberalis valaki, h meg sosem lincselt meg egy niggert sem. igy van.

vagy nem attol liberalis valaki, hogy dugott seggbe egy olyan buzit sem, mint pl te ;) s.k.

13

akedvesédesanyád, 2006. március 12. vasárnap, 14:24 (#)

Mikolaj, képzeld, ezt az oldalt találtam a barátnődről! Még egy dolog amivel büszkélkedhetsz! Sőt, még ide is belinkelheted, ahogy a többi kamu cikkeddel tetted, innen-onnan összeszedegetett infók alapján. Mocsok dolgokat csinálsz. Remélem ez az édesség azért megédesíti a napod.
üdv

LeD


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork