Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Elmélet a Playboy nyuszitól

Éjfél Kapitány cikke a Blog rovatból, 2005. május 2. hétfő, 15:38 | 42 hozzászólás

Nem is olyan régen írtam arról, hogy a rendelkezésre álló rövid idő miatt a tanulás és a munka hogyan képez alig feloldható ellentétpárt. Hargitai Bea, hazánk legfiatalabb playmate-je imponáló őszinteséggel és vehemenciával vall ugyanerről a témáról...

hargitai.jpg

Bea!
Keep up the good work!
Világ szuperhősei és playboy nyuszijai egyesüljetek!
:DDD

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (42)

1

Máté, 2005. május 2. hétfő, 16:12 (#)

We like the MOON!

2

mr m, 2005. május 2. hétfő, 16:27 (#)

nem beszél hülyeséget a csaj

3

Blogadmin, 2005. május 2. hétfő, 17:21 (#)

...és még okos is.
...és még okos is?!

4

Blogadmin, 2005. május 2. hétfő, 17:22 (#)

...és még okos is.
...és még okos is?!

5

Ali, 2005. május 2. hétfő, 17:34 (#)

A dolog valahol a negyedik X körül fog nagyot ütni, addig kell tehát a lét összeszedni és annyi észt, hogy a hátralevő pár évben kitartson. Tapasztalataim szerint kicsit több a kiégett kurva, mint a kiégett diplomás, de hát akad mindkettőből és a halmaznak még metszete is van. :) Szeretem egyébként az ilyen nyilatkozókat, akik nagyon igyekeznek, hogy szabadnak tűnjenek, holott minden percüket a megfelelni igyekvés tölti ki. De valahol egyébként az élsportolók sorsa is hasonló. Az eszesebbje (amíg a pumpaszerek nem tesznek keresztbe) még az aktív időszak után is megél a múltjából...

6

stsmork, 2005. május 2. hétfő, 18:43 (#)

Egyetértek Mr. M-mel, a csajszinak szerintem teljesen igaza van. Aki ennyire buta, annak felesleges tanulnia, ugyanilyen buta marad.

7

Alfi, 2005. május 2. hétfő, 21:40 (#)

Kétféleképpen
Nem szép dolog az önzés,mégis olyan jól esik az ember gyerekének amikor a maga életét élheti.Ezt a magyar nyelv igencsak érzékletesen fogalmazza meg.
Nekem jó.Nekem nyolc.Igy is lehet,úgy is lehet nekem ez is megéri,nekem az is megéri.
Az individualizmus diadala ez a lány.Tökéletes test,szexuális vonzerő,pozítiv gondolkodás,gyerekkor óta következetesen elért célok sora.
Mert a kis drágám tökéletesen tudja mit akar és hogyan akarja elérni.El is fogja érni.
Viszont az eszköztárában nem szerepel a technikai civilizáció fenntartásához szükséges szaktudás,diploma.Ő dolga.
Ez is egy nézőpont.Ha végignézed a Honlapját,tényleg lenyűgöző hölgyemény.Jó dolog birtokolni egy ilyen nőt ideig óráig.Néha ismert nőknek is bejön egy komolyabb kapcsolat.Mondjuk nála nem tudom mi a helyzet.

8

Ali, 2005. május 2. hétfő, 22:10 (#)

Alfi, tudod, van az a mondás, hogy párválasztáskor nem elég a nő szépségét nézni, mert a szépség elmúlik, a nő meg ottmarad a nyakadon. :)

9

Alfi, 2005. május 2. hétfő, 23:30 (#)

Hát nem tudom,a Bea Honlapján családi fotók vannak testvérekkel,rokonokkal.Családszeretet?
A rajongók tisztelettel szólnak hozzá,szinte megköszönik,hogy írhatnak neki.
Az,hogy a kamerák előtt eljátsza a vadmacskát nem jelenti azt,hogy mindig is ilyen.
Igaz nem találkoztam vele személyesen és nem tudom,hogy milyen élőben.Mindenestre a képei meggyőző nőiességről tanúskodnak.

10

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 04:47 (#)

Szerintem olyan szempontból igaza van, hogy manapság a fiatalok nagyrésze csak azért tanul, mert utána automatikusan sínre tett jövőt remél.
Manapság a tanulás l'art pour l'art tevékenység.
Sokaknak kényelmesebb / egyszerűbb a rövid távú célokkal foglalkozni (vizsgák, felvételi, stb.) ahelyett hogy ténylegesen csinálnának valamit, azt gondolván hogy utána már jó állásuk lesz automatikusan.

Én a magam részéről az önéletrajzokban nagyjából automatikusan átugrom az iskolázottsági részt, nem érdekel.

Ott úgysem azt tanítják amire nekem szükségem van, a megszerzett jó jegyek sem sokat árulnak el az illetőről, max hogy jól tud idomulni egy elnyomó rendszerhez. (Hajlékony hátgerinc. :))

11

Alfi, 2005. május 3. kedd, 08:38 (#)

Ugye tudjátok,hogy a Playboy a hidegháború terméke.Hugh Heffner azért alapította a lapot 1953-ban,hogy inkább erre figyeljenek a férfiak,ne háború lehetőségére.Másra írányította a figyelmet.
És azt tudjátok,hogy a prűd amerikaiak a híres szerzőpáros(Matterson-Kinsey)munkássága miatt kezdtek foglalkozni a szexxel.
Jelentés a férfi szexualitásáról 1947
Jelentés a nő szexualitásáról 1953
És ugye tudjátok,hogy a 60-as évek változásai között szerepel a szexuális forradalom is,amit röviden,tömören így sommáztak."szeretkezz,ne háborúzz!"
Ezek a feltevések most is jónak tűnnek.

12

Ali, 2005. május 3. kedd, 09:32 (#)

Alfi,
csak most már mind a kettőhöz védőfelszerelés szükséges. :)

13

Ali, 2005. május 3. kedd, 09:41 (#)

NagyGa1,

mesélj, mit nézel az önéletrajzban!

Amit meg az elnyomórendszerről írsz: jól hangzik, de hogy igaz is, háááát... Van szerencsém(?) ismerni a katedra mindkét oldalát és a versenyszférát is kipróbáltam (a Lajtán túl), nem pont az oktatást tenném meg példának az elnyomásra, bár tény, hogy mindenütt vannak korlátok, szép számmal. A mai fiataloknak sokkal kevesebb korlát, ráadásul, mint nekünk volt.

A gond inkább az önállóság hiányából fakad. Itt pedig van egy szép ellentmondás, mert aki tehetséges és már az egyetem alatt le tud tenni az asztalra dolgokat, az túl önfejű, öntörvényű ahhoz, hogy könnyen alkalmazzák. A munkaerőt felszívó multik pedig elsősorban puha, alakítható gerincet igényelnek. Nekik felesleges az ötéves oktatás, a háromévesnek, vagy a technikumi szintnél valamivel erősebbet igényelnek csak.

14

Alfi, 2005. május 3. kedd, 09:46 (#)

10-esre
Valóban így van.Sok fiatal sodródik és nem tudja mit akar.Nincs motivációjuk.Nincs komoly céljuk.Csak beilleszkedni akarnak.Ami sok esetben csalódáshoz,elkeseredéshez vezet.A rendszer a kiemelkedőket díjazza.Ehhez pedig egyértelmű irányultság,céltudat,képességfejlesztés,tervezés(1-3-5-10év)előregondolkodás szükségeltetik.
De sok embernek nem is kell karrierlehetőség,csak a maga életét akarja élni.Kell egy jó szakma,munkahely,felsőfokú végzettség és kész.A többit majd úgyis hozza magával az élet.És nekik is igazuk van mert nagy rendszerekben(pl.EU)szépen ellehet éldegélni.

15

Alfi, 2005. május 3. kedd, 10:21 (#)

13-asra,Alinak
IGEN A MULTIK A SAJÁT SZÁJUK IZE SZERINT FORMÁLJÁK A DOLGOZÓIKAT.EGY OLYAN NEMZETKÖZI VÁLLALATNÁL AHOL 5kultúra,több mint 100ország jöhet szóba igenis ki kell alakítani az irányelveket szervezésről,forgalmazásról,piackutatásról,nemzetközi részlegek együttműködéséről,kommunikációs problémák megoldásáról(több nyelvűség),a nemzetek,kulturák tiszteletben tartásáról.
Igenis ki kell alakítani egy olyan hitvallást(credót)amit eltudnak fogadni az ott dolgozók.
Na persze ez csak bizonyos szint felett műkődik,sokan egyszerűen utálnak a multiknál dolgozni,de hát a kényszer nagy úr.

16

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 10:37 (#)

re #13:
Eléggé egyszerű dolgom van, általában fejlesztőket (programozókat) illetve business analyst-eket keresek.

A fejlesztők esetében a CV-ből a következőket próbálom kinyerni:
- szakmai tudás. Mivel foglalkozott már? Mennyire valószinű hogy gyorsan önállóan megtanul valami újat? Csak valamivel nagyon specifikusan, csak egyfajta dolgokkal, vagy sok különbözővel, szóval egy újabban megtanulása nem téma.
Megpróbálom a projekteket megérteni amiben részt vett, illetve az ő szerepét, abból is sok kiderül.
Pl ha valaki csak MS dolgokat ír (VB projekt #1, MS SQL, VB projekt #1, ...), az elég sokat elárul.
- kizáró okok: formázás totál elrontva, szóközökel formáz, stb.

Igazából a CV csak annyit dönt el hogy kit hívunk be, ilyen szempontból viszonylag lazán kezelem. A szakmai rész kicsit konkrétabban értékelhető, a többi benyomás.

Más nem nagyon szokott átjönni, mivel legtöbbször ügynökségtől kapjuk az önéletrajzokat, nekik meg szabványosított. Van hogy egyenesen az ügynök írja a jelentkezővel beszélgetve.

Általában a szakmai rész alapján hívok be annyi jelentkezőt amennyit csak tudok, aztán az elbeszélgetés dönt.

Az elbeszélgetés nálam totál informális, és van egy része ami meg szokta lepni az embereket.
Mindig viszek notebookot, amin kap a jelentkező az önéletrajzában bevallottakkal kapcsolatban 2-3 véletlenszerű, helyben kitalált kérdést, amit ott a helyszínen kell megoldani.

Közben én figyelek. :)

Nem hibákat keresek vagy apró dolgokat amiken szőrözni lehet, hanem arról próbálok meggyőződni hogy mennyire "bensőséges" az illető kapcsolata a géppel. Hogy mennyire tűnik úgy hogy nem ez az első eset hogy hozzá kell nyúlnia.
Ha olyan ponthoz értünk amit esetleg nem tud (fejből ugye nem tudhat mindenki mindent...), akkor az adott segédanyaggal (help, doksi) mennyire boldogul.
Ha kell segítek is, azzal boldogul-e.
Igazából a gondolkodásmódját térképezem fel, hogy hogyan dolgozza fel a kapott információkat.

Szeretek frissen végzetteket felvenni, akiken látszik hogy hamar tanulna.
Általában jó befektetés a cégnek, mert friss végzős általában olcsóbb, még motiváltabb és kevésbé trükközik.

Ez a része az elbeszélgetésnek elengedhetetlen, mivel itt kapom a legtöbb információt, ráadásul ezek ellenőrizettek.
Ráadásul mindig más kérdést kell kitalálnom, mert a jelentkezőt a találkozás után az ügynökségek ki szokták kérdezni, és már volt hogy a következő jelentkezőn észrevettem hogy abból a kérdésből készült, amit az előzőnek adtam...

BA-k esetében kicsit mások a konkrét kritériumok, de az elvek ugyan azok.

17

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 10:45 (#)

Persze a személyiségéről is megpróbálok annyi benyomást szerezni, amennyit csak tudok.
Sokszor megkérek mást is hogy vegyen részt a találkozón, és mondja el utána a megfigyeléseit.

18

Ali, 2005. május 3. kedd, 10:54 (#)

Öreg, megcsontosodott szakik tehát ne jelentkezzenek. :)

19

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 11:07 (#)

Ha éppen ahhoz értenek ami kell akkor akár jelentkezzenek is, de ez elég valószinűtlen. Ha meg már nehezen tanul (=>megcsontosodott), akkor meg minek venném fel, ha van olyan aki megfelelő?

Nem mi vagyunk az üdvhadsereg...
Nem kötelező IT-ben dolgozni, és nagyon sokan vannak itt akik a buborék alatt kerültek be amikor felvettek minden boldogtalant, na most ők szenvednek, mert egyik helyről esnek ki a másik után.
Volt egy fejlesztőm (nem én vettem fel) aki olyan buta volt hogy nem lehet elmondani, ha magyaráztál neki valamit iskolás szinten, csak nézett rád bután és látszott hogy nem érti. (Nem volt öreg, harmincon innen.)
Szerintem neki is jobb lenne ha nem IT-ben folytatná, mert itt kellene valami minimál értelem.

20

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 11:08 (#)

Persze nem szeretnék más szakmákat megsérteni, szóval értitek hogy hogy értem! :)

21

Boca, 2005. május 3. kedd, 11:11 (#)

OFF: Alfi, lecci tegyel szokozt a pont, vesszo, bezarojelek es hasonlok utan, nagyon osszefolyik a szoveged. Kosz.

22

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 11:31 (#)

Öreg megcsontosodott szakik menjenek el üzemeltetni valami rendszert, ott a megbízhatóság és a pontosság az egyik leglényegesebb követelmény.

(Persze ha valaki inkompetens is az oda se menjen.)

23

Alfi, 2005. május 3. kedd, 14:04 (#)

19-esre,NagyGa1-nek
Kisember,aki örökké nyüszörög
Átlagember(átlagautó,átlagház,átlagnyaralás,átlagmunka)
Képzett tehetséges emberek akik tudásukat,tehetségüket az általuk művelt szakmába invesztálják.
Vezetők(ELKÖTELEZETTEK,EGYÉRTELMŰEK,NYITOTTAK A MEGOLDÁSOKRA,KERESIK A MŰKŐDŐKÉPES EMBEREKET EGY JÓ CSAPATHOZ,FOLYAMATOSAN FOGLALKOZNAK AZ UTÁNPÓTLÁS DOLGÁVAL)

24

eszpee, 2005. május 3. kedd, 14:07 (#)

Off: Alfi, fyi, csupa nagybetűs szöveget én nem olvasok el - lehet, hogy más is van így ezzel. Csak mondom, hátha érdekel.

25

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 14:10 (#)

Alfi, #23:
Ne haragudj, nem értem.

26

Alfi, 2005. május 3. kedd, 14:12 (#)

ESZPEE,TE HOGYAN EMELED KI LÉNYEGET?

27

Alfi, 2005. május 3. kedd, 14:19 (#)

Én éveken át ügyfeleztem és menetközben jöttem rá,hogy muszáj valamilyen kategóriarendszert létrehoznom,hogy boldoguljak a különböző mentalitású ügyfelekkel.
Mert tudod nem vagyunk egyformák.
Erről próbáltam beszámolni.

28

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 14:24 (#)

Akkor értem.
Én is kategorizálok, de nem tudom ennyire egyértelműen megfogalmazni.
Arra viszont nagyon vigyázok hogy nehogy előítélet legyen belőle, szóval a végén az egyént azért próbálom önmagában megítélni. (Ez nem csak a munkára igaz, hanem az élet minden területére)

29

NagyGa1, 2005. május 3. kedd, 14:26 (#)

A neten a folyamatos nagybetűvel írás azt jelenti hogy kiabálsz.
A lényeget nem feltétlen kell kiemelni, kiemeli az magát.

30

Alfi, 2005. május 3. kedd, 14:27 (#)

Ja,lehet egy kicsit kevertem a szezont a fazonnal.A munkaerőfelvétel teljesen más mint a problémás ügyfelek kezelése.

31

ses, 2005. május 3. kedd, 15:40 (#)

23-asra: Alfi, a nagybetűs rész - a lényeg - pont úgy hangzik, mint egy multi álláshirdetésének semmitmondó szlogenjei:

"Are you driving the challenges of your work? Are you dedicated, honest, open to new solutions? We're looking for great people for a great team..." stb. a szokásos szöveg.

Persze könnyen előfordulhat, hogy mindennemű hasonlóság csak a képzelet szüleménye :)

32

Alfi, 2005. május 3. kedd, 16:11 (#)

sesnek, sok ember dolgozik multinál,muszáj ezért szekírozni?

33

eszpee, 2005. május 3. kedd, 16:30 (#)

Alfi, úgy emelem ki a lényeget, hogy kitörlöm a többit. :)

34

ses, 2005. május 3. kedd, 17:41 (#)

Alfi,

Én nem szekíroztam, még csak nem is említettem, a multinál dolgozó embereket. Én a multik általános, és ezért sokszor semmitmondó szövegeit állítottam pellengérre.

Szándékaim szerint nem szekíroztalak téged sem, mindössze egy nyelvi hasonlóságra mutattam rá.

A megközelítésemet reményeim szerint iróniának hívják; ha nálad nem, akkor ezt sikertelen poénnak vagyok kénytelen elkönyvelni.

35

Alfi, 2005. május 3. kedd, 19:06 (#)

sesnek
Szeretem az iróniát,a fekete humort is.
Simpson család?

36

Alfi, 2005. május 3. kedd, 19:09 (#)

eszpee,nagy lépést tettél előre,így tovább.A lényegkiemelés a jó döntések alapja.

37

Boca, 2005. május 4. szerda, 09:18 (#)

Eszpee, legyszi allitsd be egy szurot, hogy a vesszo, pont es bezarojel karakterek utan a rendszer tegye ki a szokozt, ha epp nincs. Koszi :)

38

NagyGa1, 2005. május 4. szerda, 09:41 (#)

Boca, nem kell, a multiknál ez nem elvárás! :)

39

mindegyki, 2006. március 22. szerda, 13:49 (#)

szerintem mindenki boldoguljon ugy ahogy akar, ahogy tud.
manapsag nem egyszeru elérni a biztonsagot, én soha senkit nem néznék le azért mert nem az IQjával keresi a kenyerét.
aki meg arra veri magát h ö azért értelmiségi mert diplomaja van azt egyszeruen viccesnek tartom.
nem tudom miért borul ki valaki 2006 ban azon hogy egy nő a szépségiparban fut be a könyvtárszak helyett...
szerintem inkabb a milliárdos csalókat kellene baszogatni, de ahhoz már úgy látszik kevesek vagyunk.

40

BaBe, 2006. március 23. csütörtök, 17:05 (#)

2006-ban? Nézted te a dátumokat?! :D

41

Boca, 2006. március 23. csütörtök, 19:22 (#)

Mindegyki, ha megengedsz egy comment ertelmezest: itt azt hiszem nem azt nezik le, ha valaki nem az IQjaval keresi a kenyeret, hanem ha alacsony az IQ-ja. Ugye erzed a kulonbseget?
Te egyebkent a csavoja, vagy a menedzsere vagy Beanak? Mert latom, erzekenyen erint a tema, ami ebben az esetben tok ertheto lenne.

42

Peti, 2008. július 11. péntek, 14:31 (#)


Szerintem Beának a saját szemszögéből nézve van igaza a tanulással kapcsolatban. Neki tényleg nem nagyon van értelme beíratkozni valamelyik egyetemre. Nem hiszem, hogy az élete olyan sokat változna egy diplomával, már most is elég sikeres. Ha pedig majd elérkezik az az idő, hogy nem Ő fog kelleni a szépségiparban, addigra meg szerintem bőven eléri azt a szintet, hogy ne legyenek megélhetési gondjai ( vagy már most sincsennek ).
Csakhogy nem nyer mindenki szépségversenyt 16 évesen. Az átlag halandó embernek nem árt egy diploma a sikerhez vagy egyszerűen csak a boldoguláshoz.
Beának megvannak az esztétikai adottságai, amivel élt is és így boldogulni is tud, ennyi az egész. Mielőtt meg a Bea IQ szintjét méltatná valaki, szerintem ahhoz előbb meg kellene ismerkedni vele személyesen is, nemcsak olvasgatni róla dolgokat.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork